Goda och negativa spiraler, heter det ju, och sällan har det uttrycket illustrerats så tydligt för mig som under det senaste året.

Jag var inne i en, kanske inte negativ spiral, men i en rätt trist loop. Det liksom hände inget. Jag blev bara långsamt fetare och mer uttråkad.

Men så för knappt ett år sedan, precis efter sommaren, skrällde det till. Min utmärkta chef blev uppsagd, och jag beslöt mig för att stanna på den avdelning jag var utlånad till.

Det visade sig vara en lyckträff. Mina nya arbetskamrater var trevliga och arbetsuppgifterna lagom krävande.

Jag fick energi över och beslöt mig för att ta tag i min migrän. Turen fortsatte, för jag råkade få en allmänläkare med specialintresse för huvudvärk. Hon hjälpte mig att bli tillräckligt bra så att jag orkade ta tag i min övervikt.

Den goda spiralen fortsatte

Några kilo lättare och utan huvudvärk orkade jag tänka efter vad jag verkligen ville göra. Hittade en platsannons som stämde väl in – och fick jobbet!

Läkaren hade satt mig i kontakt med en sjukgymnast, och han tog sig an mig med stort engagemang. Bland annat uppmuntrade han mig till att motionera, och jag tog honom på orden.

Så nu är jag här – vikten minskar varje vecka, orken blir bättre och jag starkare, jag börjar i dagarna på nya roliga jobbet och det är sommar.

God spiral, eller hur?


Photo by Juliana Malta on Unsplash

Lilja | Olsson är en verksamhet i uppbyggnadsskede. Följ oss gärna här!

Top Reviews