Om den goda jorden …. Karin läser så himla mycket. Och sedan vill hon att jag ska läsa samma bok hon läst. ”Kan du inte berätta istället?” Och så gjorde hon det.
Om Miraculous Abundance
Boken som Karin läser heter Miraculous Abundance och är skriven av Perrine och Charles Hervé-Gruyer. Den handlar om hur de bygger upp gården Ferme du Bec Hellouin i Normandie, Frankrike. De startade gården så sent som 2004, och boken är skriven 2014, vilket gör att den är notater ”in the heat of the moment”, medan gården fortfarande utvecklas. Så det är ungefär som att läsa startup-litteratur – man undrar vad som händer sen.
Makarna Hervé-Gruyer har samlat kunskap jorden runt om hur man kan odla effektivt på liten yta, och det är ju inspirerande, även om insikterna nog är lite osmälta. Men det Karin berättar för Kristian om är en del av en större trend, och inte bara något från den franska gården. Boken är i vilket fall som helst läsvärd, även om det nog är bra att ta en del med en nypa salt. /Karin
Böckerna som nämns om den goda jorden
- One Quarter Acre, Two French Farmers, and Enough Food to Feed the World av Perrine och Charles Hervé-Gruyer
- Lasagna Gardening: A New Layering System for Bountiful Gardens: No Digging, No Tilling, No Weeding, No Kidding! av Patricia Lanza
- Grönsakslandet av Åke Truedsson
- Organic gardening the natural no-dig way av Charles Dowding
- Även Den goda jorden av Philippe Plöninge är bra, även om den inte nämns